Kansrijke alternatieven gepresenteerd

08-06-2023

We hebben samen met eilanders, organisaties en overheden kansrijke alternatieven ontwikkeld. De kansrijke alternatieven laten zien op welke manieren de dijk en delen van de duinen versterkt kunnen worden. Woensdagavond was er een informatiebijeenkomst op het eiland.

In totaal zijn er acht kansrijke alternatieven geschetst, waarvan vijf voor de dijk en drie voor de duinen. De gezamenlijke ambitie is natuur, landbouw en recreatie de ruimte te geven en te kiezen voor duurzame oplossingen. Gisteravond werden eilanders, organisaties en overheden uitgenodigd om te reageren op de alternatieven, zodat deze kunnen worden aangevuld en bijgesteld. De presentatie kun je hier terugkijken. 

Bekijk de schetsen in Het Baken

Tot 4 juli 2023 kun je de schetsen van de kansrijke alternatieven bekijken in bezoekerscentrum Het Baken op Schiermonnikoog. Ook kun je de schetsen met een bijbehorende samenvatting hier vinden.

Deel je aanvullingen, ideeën en wensen

Heb je aanvullingen, wensen of ideeën? Laat het ons dan weten door contact op te nemen met omgevingsmanager Johannes Veenstra of ons te bezoeken tijdens de inloopspreekuren. In de agenda kun je de data en bijbehorende locaties en tijdstippen vinden.  

Het vervolg

De alternatieven worden doorberekend en beoordeeld op onder andere haalbaarheid, betaalbaarheid en vergunbaarheid. Zo komen we uiteindelijk tot de meest kansrijke en gewenste oplossing voor de dijk- en duinversterking.

Afbeeldingen

Contact

Algemeen: 058 292 22 22
Persvragen 058 203 06 06

Bezoekadres
Fryslânplein 3
8914 BZ Leeuwarden

www.wetterskipfryslan.nl

Overige contactinformatie

 

 

            

Cookie-instellingen