Voorlopig ontwerp brede groene dijk tussen Zwarte Haan | Holwerd en Peazermerlannen

11-11-2024
98 keer bekeken 1 reacties

Voor de brede groene dijk tussen Zwarte Haan en de pier bij Holwerd en bij de Peazemerlannen werken we toe naar een voorlopig ontwerp. De afgelopen periode onderzochten we hoe we het ontwerp voor de groene dijk kunnen verbeteren, zodat we minder ruimte nodig hebben.

De dijk ligt in Natura 2000-gebied. Dat gebied willen we zo weinig mogelijk aantasten. Bovendien betekent ruimtebesparing ook dat we minder klei nodig hebben dan eerder verwacht om de dijk te bouwen. We onderzoeken of en hoe we ruimte kunnen besparen, zonder dat dit invloed heeft op de veiligheid van de dijk.

Zodra het voorlopig ontwerp klaar is presenteren wij het je graag tijdens informatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomsten vinden naar verwachting begin 2025 plaats. Een uitnodiging voor de bijeenkomsten volgt later. 

Onderzoeken

De afgelopen periode zijn er verschillende onderzoeken uitgevoerd op het gebied van grond, flora en fauna en archeologie. In september waren de onderzoekers in het veld. Je hebt ze misschien zien lopen op de kwelders. Voor archeologie is vervolgonderzoek nodig. Bij Holwerd ligt vermoedelijk een lage dijk en bij de Peazemerlannen liggen mogelijk restanten van de aanleg van het dorp Peazens in de Middeleeuwen De resultaten van het flora-en faunaonderzoek volgen eind november. De komende periode starten we ook met bodemonderzoek. Dat onderzoek moet in ieder geval voor het broedseizoen in maart 2025 klaar zijn.

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Fokke

03-12-24 om 12:19

Is er al een datum bekend waarop het voorlopig ontwerp wordt gepresenteerd?

Contact

Algemeen: 058 292 22 22
Persvragen 058 203 06 06

Bezoekadres
Fryslânplein 3
8914 BZ Leeuwarden

www.wetterskipfryslan.nl

Overige contactinformatie

 

 

            

Cookie-instellingen