Vleermuizen- en vogelonderzoek langs de dijk

15-12-2023
31 keer bekeken 0 reacties

De komende periode doen we vleermuisonderzoek langs de dijk. Hiermee brengen we mogelijke verblijfplaatsen van vleermuizen in kaart. Een onderzoeksbureau onderzoekt de bomen op aanwezigheid van holten.

Met een camera bekijken de onderzoekers de holten. In de winter zijn de onderzoeken overdag. Vanaf het voorjaar zijn er ook een aantal onderzoeken die ’s nachts of in de late avond plaats vinden. Mocht het om bomen op jouw perceel gaan, dan ontvang je hierover een brief. 

We onderzoeken de komende periode ook de verblijfplaatsen van vogels die een jaarrond beschermd nest hebben. Denk hierbij aan vogels zoals de buizerd, torenvalk en kerkuil. Hiervoor onderzoeken de medewerkers van het onderzoeksbureau de bomen tijdens de periode waarin ze geen blad hebben. Ook kijken zij of er eventueel schuren zijn die geschikt zijn voor deze vogelsoorten. Het onderzoek gebeurt in principe vanaf de openbare weg. Als bomen vanaf de openbare weg toch niet goed zichtbaar zijn, bekijken de onderzoekers de bomen vanaf het perceel. De grondeigenaar wordt hierover ingelicht. Van de gevonden nesten controleren de onderzoekers dit voorjaar of ze ook gebruikt worden. 

De onderzoekers hebben een brief bij zich met daarop uitgelegd wat ze aan het doen zijn. Als er onderzoekers in jouw omgeving aan het werk zijn en je hebt vragen dan kun je deze altijd stellen. 

Afbeeldingen

Reageren

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

Contact

Algemeen: 058 292 22 22
Persvragen 058 203 06 06

Bezoekadres
Fryslânplein 3
8914 BZ Leeuwarden

www.wetterskipfryslan.nl

Overige contactinformatie

 

 

            

Cookie-instellingen