In gesprek met… Sjak Papma- coördinator & projectleider Vitale Waddenkust

19-09-2023
12 keer bekeken 0 reacties

‘De Stichting Vitale Waddenkust is een vrijwilligersorganisatie. We willen met de stichting de leefbaarheid aan de Waddenkust versterken door nieuwe initiatieven en bestaande zaken te verbinden. Op deze manier zijn we ook betrokken bij 1DYK.

Onze rol is om samen met de bewoners van de Waddenkustregio de kansen en mogelijkheden aan te dragen. Voor ons ligt de nadruk niet alleen op de veiligheid, wat natuurlijk belangrijk is, maar ook op de leefbaarheid aan de binnenkant van de dijk. Naar onze mening is gezamenlijk optrekken dan ook het belangrijkste. Motto van de stichting is VERBINDEN, VERTELLEN en VERMAKEN. Deze elementen zijn voor deze regio erg belangrijk.   

We hopen dat de meerwaarde van 1DYK bijdraagt aan een goede ontwikkeling van het gebied. Natuurlijk staat veiligheid voorop. Maar samen kansen en initiatieven benutten waardoor de regio sterker komt te staan, is ook erg belangrijk. De uitdagingen zijn de verschillende initiatieven die door de inwoners en organisaties zijn voorgedragen op de juiste manier invullen en verwezenlijken. We hebben diverse oproepen gedaan om te komen tot basisvoorzieningen, bereikbaarheid, economische bestaanszekerheid en verbondenheid in de regio. Mijn persoonlijke wens is om een aantal kilometers op de dijk te kunnen fietsen, waardoor de kracht van natuur en leefbaarheid binnendijks wordt benadrukt.’  

Afbeeldingen

Reageren

Reacties

Velden met een * zijn verplicht.

Anti spam controle *

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.
 
Een momentje...

0  reacties

Contact

Algemeen: 058 292 22 22
Persvragen 058 203 06 06

Bezoekadres
Fryslânplein 3
8914 BZ Leeuwarden

www.wetterskipfryslan.nl

Overige contactinformatie

 

 

            

Cookie-instellingen